JouwWoonBaan

JouwWoonBaan

JouwWoonBaan is één gezamenlijk banenplatform dat we op maat realiseerden voor zes woningcorporaties. In nauwe samenwerking met tientallen HR-specialisten en communicatie-adviseurs. Merkontwikkeling, webdesign én development.

Klantnaam
Woningcorporaties in de Foodvalley

Disciplines
Huisstijl, recruitment marketing, webdesign, webdevelopment

Eén banenplatform

We kregen van meerdere woningcorporaties samen de vraag om contactformulieren op hun afzonderlijke websites te upgraden met een autoreply. Maar we zagen al snel dat het probleem hem daar niet in zat. De meeste omgevingen waren qua techniek verouderd, vacatures stonden weggestopt op de website, maar vooral ontbrak het aan beleving. Dat mensen kúnnen solliciteren, wil nog niet zeggen dát ze dat ook doen. We kwamen met een ander advies: realiseer samen één banenplatform. De corporaties staan tenslotte voor dezelfde uitdagingen, werken in hetzelfde gebied en volgens dezelfde cao. Dus waarom niet de krachten bundelen voor meer daadkracht en impact?

Samenwerking woningcorporaties foodvalley vacatureplatform

Doordacht kleur bekennen

We startten met het vaststellen van de merkidentiteit en het creëren van een nieuw merk. Ontdek JouwWoonBaan. Veelzijdig en inclusief. Eigentijds en herkenbaar. Vriendelijk en warm. Met echte mensen. Voor echte mensen. En met een subtiele verwijzing in het kleurpalet naar de huisstijlkleuren van de aangesloten corporaties. Kleurrijk in diversiteit, zacht in toegankelijkheid. En met diepbruin in plaats van zwart en net niet wit in plaats van wit, voor een eigen karakter.

Huisstijlontwikkeling JouwWoonBaan Code Blauw

Een beeldmerk als een huis

JouwWoonBaan is een merk waarin wonen en werken samen komen. Dat komt terug in het beeldmerk.

JouwWoonBaan logo ontwikkeling

Lekker gebruiksvriendelijk

Volgens de brandguide realiseerden we het banenplatform jouwwoonbaan.nl. Met aansprekende beelden en kleurstellingen en met doordachte functionaliteiten. Makkelijk voor de gebruiker en gemakkelijk in gebruik. HR-specialisten plaatsen – mede dankzij onze instructie – nu zelf hun vacatures. Soms zelfs automatisch: voor één van de partijen bouwden we een koppeling in met hun HR-systeem.

vacatureplatform code blauw marketingbureau
Vacatureplatform marketingbureau code blauw
usp banenplatform

Rouleren kun je leren

De volgorde van de corporaties en vacatures wisselt steeds, zodat iedereen evenveel opvalt en iedereen evenveel kans maakt om die kandidaat te overtuigen. Om samen vacatures écht te kunnen promoten onder de juiste kandidaten, de juiste verwachtingen te wekken en solliciteren vooral zo makkelijk mogelijk te maken.

Banenplatform JouwWoonBaan Code Blauw
review marketingbureau code blauw

Werk met impact

Zo bouwden we stap voor stap aan JouwWoonBaan. Een aantrekkelijk banenplatform dat in alles afrekent met het ‘grijze imago’ dat woningcorporaties soms ten onrechte hebben. Maar dat vooral ook de leuke kanten van het werken aan woningen representeert. Belangrijk. Want binnen de woningmarkt staat de komende jaren nog veel te gebeuren. Wij zijn er trots op dat we hieraan op onze eigen manier een steentje bijdragen.

Ook zo’n concept of website nodig?

Plan een afspraak
Bekijk case
Lees meer