Connect

Connect

Be Active & Creative was onderdeel van Gemeente Barneveld, maar is nu een zelfstandige stichting. Nog steeds een drijvende kracht achter initiatieven op het gebied van sport, cultuur, jongerenwerk en een gezonde leefstijl. Maar met nóg meer kansen om échte sociale impact te realiseren. Samen gingen we aan de slag met een herpositionering. Vanuit de nieuw vastgestelde identiteit creëerden we een krachtig nieuw merk met een kleurrijke uitstraling: Connect.

Klantnaam
Connect

Disciplines
Brandguide, huisstijl, positionering

Beach vlaggen
Beeldmerk Connect

Zoveel smaken, één richting

Als zelfstandige organisatie zou Be Active & Creative vanuit ondernemerschap en daadkracht nog meer kunnen betekenen voor de samenleving. Maar precies daar schuilde een uitdaging. De stichting heeft namelijk veel te bieden voor erg veel verschillende doelgroepen. Dat maakte het een uitdaging om die toegevoegde waarde over te brengen. Want, om anderen te overtuigen, moet het wel helder zijn waarmee je dat doet.

Starten met positionering

In meerdere sessies gingen we samen terug naar de basis. Wat drijft de mensen binnen de stichting? En hoe onderscheidt de organisatie zich vanuit zijn eigen identiteit? Om van daaruit tot een merkpersoonlijkheid te komen en nieuwe breed gedragen merkwaarden te definiëren. Samen hebben we gerichte keuzes gemaakt in doelgroepen, en bepaalden we hoe we de verbinding kunnen leggen met hun belevingswereld. En op basis van de merkidentiteit ontwikkelden we de nieuwe naam: Connect.

Brandguide

Visuele doorvertaling

De merkwaarden – verbindend, toegankelijk en daadkrachtig – komen duidelijk terug in de huisstijl. Verbindend door een veelvoud aan kleur samen te brengen en in de vorm van een lijnenspel als beeldelement. Toegankelijk door gebruik van ‘zachtere’ kleurtinten en door in fotografie te werken met herkenbare personen. Daadkrachtig in het lettertype met rechte lijnen, strakke hoeken en subtiele symmetrie. De speelse driekhoekelementen kunnen op verschillende manieren worden toegepast. De ‘spelregels’ hebben we vastgelegd in een brandguide.

Een merk met uitstraling

Van positionering, huisstijlontwikkeling tot brandguide: Connect is klaar om op te vallen met een unieke, frisse huisstijl. Duidelijk herkenbaar, aansprekend en onderscheidend. Zo staat niks meer in de weg richting échte sociale impact.

Ook een huisstijl nodig?
Bekijk case
Lees meer
Code Blauw