Brandweer Nederland

Brandweer Nederland

Een animatievideo is hét middel om de meest complexe onderwerpen toch begrijpelijk te maken. Ook ideaal als instructievideo. Voor Brandweer Nederland ontwierpen we verschillende storyboards en animaties, die worden toegepast om mensen intern op te leiden. In samenwerking met Motion Supply, die de animatievideo’s ontwikkelde. 

Klantnaam
Brandweer Nederland

Disciplines
Animatie

Levensbedreigend

De grote uitdaging: ingewikkelde scenario’s zo eenvoudig mogelijk, maar effectief uitleggen. Want we hebben hier immers te maken met situaties waarin elke seconde telt. Van het redden van beknelde personen tot het leveren van voldoende water om grootschalige brand te kunnen blussen. Belangrijk dus dat de reddingsdiensten precies weten en onthouden hoe te handelen in geval van nood. 

Storyboard Brandweer Nederland
Animatievideo Code Blauw

Storyboards

Een animatievideo bevat precies de juiste dosis informatie, spreekt aan en komt herkenbaar over. De herkenbaarheid creëerden we door de verschillende scenario’s zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. In de eerste plaats door aan de hand van een aangeleverd script alle losse elementen te illustreren – tools, wagens, brandweerlieden. Vervolgens vulden we de storyboards in: een storyboard als een stap voor stap verteld verhaal. Elk ‘board’ bevat een scène, die overgaat naar een volgende scène. 

Animatie brandweer Nederland door Code Blauw

Tekeningen komen tot leven

Om de instructievideo’s breed te kunnen inzetten, illustreerden we voor elk protocol een lange versie van 45 seconden en een kortere variant van 10 seconden. Het resultaat: maar liefst 18 storyboards. Creatief, maar doelgericht en effectief. Maar vooral écht met impact. Wij zijn er trots op. 

Ook een complex verhaal makkelijk vertellen?
Bekijk case
Lees meer