Tomingroep

De stoerste werkgever van Hilversum

Heerlijk de hele dag buiten werken. Is er iets mooiers? Het team van de Tomingroep vindt van niet. De rest van Hilversum dacht er helaas anders over. Sollicitaties bleven uit en de stapel onvervulde vacatures werd met de dag groter. Wat nu?

Services

Recruitment marketing, social media

 

Release

2019

Cijfers

  • 4 campagnes
  • 35+ nieuwe medewerkers
  • 200.000+ bereik

 

Contactpersoon

Sander, Sjoerd

Tomingroep recruitment marketing code blauw

De juiste trigger

Jongeren triggeren om te solliciteren in de groenvoorziening. Het is een hele lastige uitdaging. Helemaal wanneer de organisatie in kwestie (onterecht) bekendstaat als sociale werkplaats. Dan moet je niet aankomen met functieomschrijvingen als ‘uitharken van beplantingsvakken’ of ‘omgaan met digitale hulpmiddelen’. Daar is nog nooit iemand warm van geworden.

Power to the people

Tijd om het over een andere boeg te gooien. Lekker die oerinstincten aanwakkeren. Dat testosteron opkrikken. Met deze carrière maak je als man je droom waar: lekker met een kettingzaag werken en in machines rondscheuren.

Via een online marketingcampagne maakten we van medewerkers groen de stoerste mannen van Hilversum. Gewapend met een kettingzaag en schoffel zorgen deze helden er dagelijks voor dat jouw buurt er piekfijn uitziet. Met succes. Steeds meer protégés vonden hun weg naar de Tomingroep Groen Academie. Per dag kromp de gevreesde stapel onvervulde vacatures. Een nieuw superteam werd geboren.

tomingroep_foto_teampink (2)

#teampink

Maar wat is een superteam zonder heldinnen? Vrij weinig. Daarom lanceerden we via Facebook, Instagramstories en Google Ads de #teampink-campagne. Gericht op moeders uit regio Hilversum. Al snel meldden de eerste sollicitanten zich. En inmiddels bundelt een team powervrouwen dagelijks hun krachten. Alles om de stad van hun kinderen, familie en vrienden schoon te houden.

Zo veranderde Hilversum in het territorium van de Tomingroep-groenhelden. Nu is het alleen nog wachten tot Marvel de filmrechten koopt.

Random cases